Kick-off




Långsamt och lite motvilligt (så klart) börjar det nya läsåret krypa närmre och alla sommarlovslediga pedagoger försöker hitta tillbaka till ett slags skolreglerad vardag, med inrutat veckoschema. På ett sätt lite ledsamt - att sommaren är på väg att ta slut och "oändligt" sommarlovsfria dagar plötsligt befinner sig bakom oss - men också ett kärt återseende av kollegor, vardagslunk och mycket snart nu, också elever. Hittills har introduktionsdagarna handlat om välkommen-tillbaka-möten, personalfotografering, mingelfikor, att lära känna nya kollegor, schemajusteringar, planering av teman och nu senast personalutveckling under trevliga former; vi har varit på kick-off! 

Under två dagar har vi, i hälsans tecken, varit på "retreat" på Österlen, vandrat, lagat mat kollektivt och bara umgåtts samt lärt oss om yoga- och meditationsövningar (Smiling mountain) och vad raw-food-lunch kan innebära ;-). Ingenting kunde bli bättre ... utom vädret, som var tämligen blött! 

Det slår mig flera gånger under de båda dagarna, hur lyckligt lottad man är med en personalgrupp som denna, hur alla på ett självklart sätt visar ett stort mått av deltagande och medskapande, frikostigt delar med sig av sig själva och bidrar till en så positiv och lättsam stämning - trots att vi inte hade vädergudarna med oss. Om våra elever får sig till del bara en bråkdel av detta salutogena förhållningssätt, vill jag påstå att vi har precis den guldsits jag nu åter en gång förnimmer. Det ska bli inspirerande att ta sig an ett nytt arbetsår och få fortsätta att utveckla vår skola i sann konstruktivistisk och salutogen anda. I veckan drar vi upp tempot ....nu är det bara eleverna som fattas oss! Välkomna tillbaka!

[Pst! Bilderna är tagna i Mandelmanns trädgårdar i Södra Rörum där vi finalfikade]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0