Bra sagt

Socialdemokratiska arbetarpartiet är i kris, gamla partiledningen ställer sina platser till förfogande - ut med det gamla, in med det nya, unga, fräscha och nytänkande. En av dem som omnämns som en ny tänkbar ledare för socialdemokraterna i framtiden är Mikael Damberg. Så här skriver han i ett inlägg under Insänt/Debatt i senaste numret av Lärarnas Tidning:

"Vill vi att lärare och skolledare ska utgå mer från forskning i sitt arbete, då är det nödvändigt att också skolpolitiken gör det. Vill man att skolan ska fokusera på de verkligt stora utmaningarna - som de sjunkande kunskapsresultaten, den växande skolsegregationen och att bättre förbereda eleverna för morgondagens arbetsliv - vore det klädsamt om skoldebatten också handlade om de stora frågorna i stället för symbolpolitik som förbud mot kepsar, mobiltelefoner och vissa klädesplagg."

In med det nya och ut med det gamla gäller också i skolpolitiken, tycker jag. Me like Damberg och hans uppmaning att verkligen koppla forskningen till skolvardagen och låta forskningsresultaten ha större tyngd i hur vi organiserar skolan.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0