Trött och mätt

Med X 2000 genom natten, till tonerna av Charlie Haden, försöker jag samla tankarna från två dagar på den första SETT-mässan. Den stora tröttheten kom över mig i höjd med Nässjö, men utan att kunna slumra till, allt för mycket surrar runt i skallen. Försöker se mönster, koka ner det mest väsentliga och koncentrera behållningen. 

Kan konstatera att det mesta är redan hört, läst eller upplevt, utan att det för den skull varit onödigt att höra igen - tvärtom; behovet av att höra saker om och om igen, likt ett litet barns fascination av ständigt återberättade sagor, blir allt tydligare, för att just se sammanhangen, få ihop delarna. 

Ett par saker återkom från flera olika föredragshållare; IKT är inte teknik! - det är relationsskapande, aktivt och kollaborativt lärande, kreativitet och passion! Det är ett vidgat textbegrepp, en uppmuntran till individuella uttryck och att skapa mening och funktion för eleverna. 
Nocturnal/Charlie Haden and Gonzalo Rubalcaba

Vi är trötta och mätta på allt vad datorer och andra digitala verktyg heter just nu, men framför allt fulla av intryck och lust att gå vidare, prova nya verktyg och kombinationer. Anar en övertygelse, vilja och förmåga i medföljande medarbetargrupp, att ytterligare anstränga sig för att kunna öka förutsättningarna för våra elevers lärande, med ett batteri nya insikter och idéer. Trötta och mätta - men i morgon åter hungriga att delge kamrater på hemmaplan som hållt ställningarna några dagar. 

Nåja, det var mer än en tanke som slog mig ....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0