Medarbetare och lärande

Blev i veckan uppringd av en medarbetare på Lärarfortbildning AB och fick en förfrågan om jag var intresserad av att medverka i ett slags "konferens" (eller egentligen ett nytt koncept, med större delaktighet bland deltagarna) kring rubriken "En idéburen skola". Dit vill vi gärna räkna oss; vi försöker hålla en riktning, vara målmedvetna, och ha långsiktiga mål levande. Tål att tänka på och samtala vidare om ....

I det rätt långa samtalet om många olika saker, påpekade han vid ett tillfälle, att det ju inte kan vara någon tillfällighet att medarbetarna på Gunnesboskolan finns med i många utbildnings- och utvecklingssammanhang; flera medarbetare arbetar i extern föreläsningsverksamhet (Metod & Fakta), medarbetare utvecklar läromedel för Gleerups förlag (Portal), det ansöks om medel i olika forskningsprojekt såsom i matematik (Wallenbergsstiftelsen) och i naturorienterade ämnen och hem- och konsumentkunskap (Naturskolan) och det bloggas friskt om lärande i många olika bloggar. Mycket ambition, lust att lära och att utvecklas som pedagoger och klart kompetensutvecklande. 

Det senaste exemplet på medarbetares lust att lära och utmana sina förmågor är när en av våra medarbetare i veckan fick mottaga Björn Ranelid-priset, för sin metafor; Lärare stöper framtidens ljus. Stort grattis, Monica!

Läs mer på Gunnesboskolans hemsida!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0