Musikalisk upptakt

   Nu ... är sommarlovet slut!
 
Idag var det upptakts- och uppropsdag i skolan, med musikaliska förtecken. Inom ramen för Skapande skola hade vi i förmiddags inbjudit klezmergruppen Klezmofobia från Köpenhamn. En riktig rivstart på terminen, med sång, dans och blås, gitarr och basbalalajka! 
 
 
Som vanligt känns det väldigt bra när eleverna äntligen är på plats, det är något ödsligt med en skola utan elever (särskilt dagarna innan pedagogerna är på plats ;-). Nu är det i alla fall fullt drag och ett nytt spännande läsår ligger framför oss. Välkomna tillbaka, alla härliga elever! I morgon börjar allvaret .... 
 
Skapande skola är ett vällovligt initiativ av regeringen, sedan 2008, att rikta medel för skolor att ta in olika kulturevenemang i skolan. Det borde vara en självklarhet för varje skola, att använda sig av estetiska uttryck för lärande, men är det tydligen inte i särskilt hög grad. Därav satsningen. Kulturella inslag i skolan bidrar till ökad måluppfyllelse och "kan öppna nya vägar för att skapa intresse och lust, ge förståelse och skapa mening".
 
Det är väl det som är vårt uppdrag, tänker jag ... och lyssnar vidare ;-)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0