Keith och Köln

Torsdagkväll , matlagning och P1 - och ett inslag och en påminnelse om ett program om Keith Jarrett, som sändes första gången i maj i år. Kom in i programmet sent, men blev intresserad och lyssnade senare på programmet på webben.

Gör det du också, lyssna på programmet.

Förutom inklippta intervjudelar med Vera Brandes som producerade konserten och Jarretts musik i bakgrunden, berättar människor om stunder i livet och känslor musiken väckt hos dessa. 

"Kölnkonserten har med åren blivit en hörnsten i miljoner skivsamlingar världen över. Den är, med sitt stilrena omslag, som gjord för att ligga framme - och spelas. Den har hörts genom sommaröppna fönster, människor har spelat den vid möten och avsked, till och med när barn blivit till."

För mig är det sent 70-tal, tidigt 80-tal, lägenhetskollektivet på Södergatan, stora ytor, blank parkett, öppna fönster och försommarhetta, dofter av regnvåt asfalt och cigarettrök, lättsinnigt liv och framtidstro, allt är möjligt! 






Kommentarer
Postat av: Peter Fowelin

Jag hörde programmet redan i våras. Skaffade genast Kölnkonserten; hade den inte sedan tidigare. Hittade dock ett par Keith Jarret-skivor bland vinylerna på vinden. De är nu nedplockade och vinylspelaren avdammad. Det är härligt!

2010-10-26 @ 13:14:16
URL: http://forlagetdana.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0