Överlyckliga

Ibland är det särskilt roligt att vara rektor; i dagarna har vi äntligen kommit till en punkt då vi kör igång flera års väntan och längtan att köra igång ett 1-1-koncept. Med Lunds stads IKT-strategi och med lite ekonomisk starthjälp i ryggen kan vi, enligt politikers och förvaltningslednings direktiv, efter lovet (10 november) förse alla våra årskurs 7 elever med en egen bärbar dator. Jubel i klassrummet och jubel (dock något mer kontrollerat och subtilt) i lärarlaget ...



Det här är starten på något som om ytterligare två år ska vara en framtida lärandesituation för alla elever på Gunnesboskolan 7-9 och förhoppningsvis också i årskurs 6 inom en inte alltför avlägsen framtid. Nya tider, nya utmaningar och nya möjligheter, för eleverna och för pedagogerna. Ett sätt att möta eleverna på deras egen lärandearena och ett verktyg för pedagogerna att "paw rick-titt" implementera läro- och kursplaner (både gamla och nya).

Det ska bli oerhört spännande att se vad detta kan göra med elevers lärande.... Jag har de högsta förväntningarna och mycket god tilltro till de pedagoger som nu tar sig an det 21:a århundradets lärande. Lycka till!

Läs mer från kommuner och skolor som redan är igång:



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0