Ny länk - S.O.S

Som en motkraft till den vanligtvis ytliga och negativa debatten om skolan i tidningar, radio, tv och webben, har ett antal forskare startat en webtidning som heter Skola och samhälle - S.O.S. Mycket välkommet!

"Det mesta som sägs i offentligheten handlar om skolans och lärarutbildningens brister. Det är en ensidigt svart bild av tillståndet i den svenska skolan som målats upp: mobbning, brist på ordning, kunskapsfientlighet, sjunkande kunskapsresultat, alltfler elever klarar inte målen, dåliga lärare på grund av en otillräcklig lärarutbildning o.s.v. Beskrivningarna vilar ofta på statistiska uppgifter som är mer eller mindre feltolkade eller som inte sätts in i något samhälleligt sammanhang."

Här kan man stanna länge, många bra artiklar av t ex de skolforskare Björklund borde lyssnat mer på; Carlgren, Thavenius, Holmberg och Liedman, men också vanliga lärare och andra skolmänniskor. Hann under någon timme att läsa flera intressanta inlägg om skolans två olika uppdragsgivare, om den inte helt tydliga tydligheten i nya läroplaner och kursplaner och om en rektors civila olydnad gentemot förvaltningschef när han inte fick ihop kommunens snåla resurstilldelning med det statliga uppdraget. 

Ny länk således, längst ner till höger - Skola och samhälle, kolla in den!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0