Nystart

I dag går terminen igång på allvar. Eleverna har haft en välbehövlig vila på tre hela veckor, vi pedagoger något färre men i stället några dagar att förbereda oss för anstormningen. Känns alltid lite spännande med en ny termin som går igång; det är mycket vilja, många nya lärandeprojekt och nya friska tag. Förvisso också en hel del mindre angenäma saker att ta tag i; fortsatt småsnåla medel att prioritera emellan, elevärenden som måste hanteras, rätt mycket snårig administration och detaljproblem att ta ställning till och bestämma om. När detta tenderar att ta överhanden är det fint att ha något mer långsiktigt, framåtsträvande, kreativt och utvecklande att se fram emot.
  • Inleder vårterminen med att åka till BETT-mässan i London, en av världens största mässor vad gäller it (eller ikt) och undervisning. Seminarier, studiebesök på skolor och möjlighet att ta del av "det digitala klassrummets" alla nymodigheter. Ska bli klart inspirerande. Redan i dagarna uppgraderar vi vår datorpark med ett rätt omfattande antal moderna bärbara datorer och ökar därmed möjligheterna för pedagogerna att arbeta digitalt på bredare front.
  • Senare i vår påbörjar jag den nya rektorsutbildningen; 30 högskolepoäng, 3 år, internat, omfattande litteraturstudier och examinationer som vore man tillbaka på lärarhögskolan i Malmö. Men det ska bli intressant, att äntligen få adekvat utbildning för jobbet man är satt att sköta. Konstig ordning.
  • Ska också göra en föreläsningsserie under våren, för skolledarfolk och med Gunnesboskolans lära@lära-koncept i allmänhet och professionsportfolion, medarbetarsamtal och långsiktig kompetensutveckling i synnerhet.
Att få tillfälle att fördjupa sig i och utveckla pedagogiska strategier är den verkligt inspirerande delen i det här jobbet. Tänk om man fick ägna sig åt detta på heltid. Nåja, det var bara en tanke som slog mig ....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0