Retrospektivt

Det som för sex veckor sedan verkade vara en ocean av tid, har i dagarna krympt till en känsla av nästan ingen tid alls. Var tog denna fantastiska sommar vägen? Just som man kommit ner i varv, hittat lunken för-att-bara-vara, måste man åter värma upp och väcka skönt avsomnade hjärnceller och försöka att mobilisera motivation, ta tag i saker och organisera terminsstarten.



Har idag gjort första dagen på jobbet, efter sommarledigheten; kan inte säga att jag känt mig direkt alert, rätt segt i startblocken alltså ;-) men jag har gott hopp om att snart vara igång igen. När det under läsåret drar ihop sig (för det gör det, förr eller senare) och tenderar att bli för mycket att hantera ... det är då man får tänka tillbaka på semesterveckorna, vila i minnena och hämta kraft att orka både ett tidvis tungt och arbetsamt ledningsarbete och ett antal mörka och kalla vintermånader.

Men det är så klart också trevliga förväntningar inför ett nytt läsår. Det ska bli roligt att träffa alla elever som kommer tillbaka, mognare och med nya förväntningar och föresatser, att hälsa en fräsch och utvilad personal välkommen tillbaka till nya utmaningar, planera för kompetensutveckling i såväl nya styrdokument som IKT, se nya pedagogiska projekt växa fram, och sist men inte minst, egen fortbildning i form av rektorsprogrammet.   

Och dessutom, det är ju flera veckor kvar av sommaren. Ju... Väl?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0