Stor bokstav

Vid frukostbordet, tyst tidningsläsning, P1 och enstaka kommentarer om nyhetsflödet. Ur floran denna morgon uppmärksammas en reklamannons från ett flygbolag:

"vill du flyga billigare? skaffa vingar!"

- Kan man skriva hur som helst i en annons? Borde de inte följa gängse skrivregler? Det är för sorgligt. Inte konstigt att barn skriver som de gör.... Varför kan de inte skriva Stor bokstav?

Språket är som bekant i ständig förändring (och tur är det), främst och snabbast muntligt, men också något långsammare skriftligt. Det vet var och en som tagit del av ungdomars sätt att kommunicera på nätet och i mobiltelefonen; korthuggna meningar, hemmasnickrade förkortningar och diverse onomatopoetiska uttryck, bokstäver som används som bilder i ett slags symbolspråk osv.  

Finns det anledning att förfasa sig över detta? Håller språket på att utarmas och förflackas? I alla fall håller det på att förändras och kanske är det till det sämre. Å andra sidan är det kanske inte alls det. Visst, det är annorlunda, men kanske inte fel för det.

Ibland kan det vara uppfriskande att byta ut ett vanligtvis skeptiskt Varför? mot ett något mer upproriskt Varför inte? Alltid retar det någon ;-D Som denna morgon. <3



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0