Chrome

Läser i tidningen om Googles nya webbläsare, Chrome, en riktig fantom, med en hastighet som betecknas som hypersnabb. Chrome är inte bara snabb, den är sällsynt stabil också, med sina separata webbfönster, båda sakerna förutsättningar för det som är den riktigt stora skillnaden för framtiden; en webbläsare som kan hantera alla de program vi i fortsättningen endast har tillgängliga i cyberrymden i stället för på den egna datorn.

Med nätprogrammen ökar också oberoendet och valmöjligheterna. Vi kan i en framtid sannolikt sätta ihop våra egna "profiler" med mängder av alternativ "där ute" eller snarare "där uppe", i molnet. Vi kan då glömma alla tröga IT-avdelningar som nischat sig mot allt smalare koncept (för att få ekonomi i det) och som begränsat utbudet till ett minimum och tvingat användare till en speciell lösning och betala för denna vare sig man använder sig av den eller ej.

I artikeln antyder man att vi med största säkerhet bara är i början av en utveckling som innebär allt mer av applikationer på nätet snarare än i varje enskid dator. Det betyder att man kan bygga datorer som kan använda sina muskler för något annat än lagring av utrymmeskrävande programvara. Har sagt det förut, säger det igen; ge oss svängrum att köpa trådlöst, bärbart och nätbaserad programvara och lagringsutrymme. Det är så vi vill ha det och det är det vi vill betala för. Ingenting annat.

Läs mer om Google Chrome; "Google Chrome är en webbläsare som kombinerar minimalistisk design med sofistikerad teknik för att göra webben snabbare, enklare och säkrare.



Finns dock en liten hake; bara för Windows... än så länge. "Google Chrome för Mac håller på att utvecklas och ett teknikerteam arbetar hårt för att du ska kunna få tillgång till det så snart som möjligt."



Kommentarer
Postat av: Jonas Hällebrand

Orsaken att Chrome är så snabbär att den bygger på Safari så surfa du vaidare i lugn och ro med din Safari Ulf men jaga våra politiker om att vi vill kunna vara effektiva med våra penagar!

2009-06-02 @ 09:30:33
URL: http://ikt-pedagog.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0