Kunskapens äpple

   Reflektioner kring en födelsedagspresent, i stillhet efter firande på kinakrog med barnen; The Beatles, Please, please me (with Love Me Do and 12 other songs; inte en av dem över 2,54 minuter; från 1963, sött;-) eller hur?). En perfekt och lagom födelsedagspresent till pappa, lagom för tärda tonårsbörsar och sinande idéer om presenter till någon "som redan har allt" (var de nu fått det ifrån) flera år framåt. Ser fram emot en komplett skivsamling av The Beatles!

På baksidan av födelsedagsskivan finner jag den välbekanta loggan med ett äpple; Apple Records, beatlarnas eget skivbolag på 60-70-talen och "a different way of thinking", en utmaning som hette duga på den tiden och en viktig markering mot de stora etablerade skivbolagens profiter.



Idag står Apple för de allra flesta för något helt annat, eller kanske inte, för resten ... Vår tids äpplesymbol är också starkt förknippat med uttrycket "Think different", ett annorlunda och alternativt koncept, och vid närmare eftertanke är det ju faktiskt så att kunskapen också har sin symbol i äpplet, kanske en vink om att också här försöka tänka nytt, annorlunda och framåt. Gamla sorter i all ära, men nya och inympade nyheter är mer spännande, visst!?






Kommentarer
Postat av: Jonas Hällebrand

Grattis i efterhand farsan...

A apple a day kepps the doctor away ;-)

2009-01-08 @ 16:59:23
URL: http://ikt-pedagog.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0