Scherp vs Björklund

image108Med anledning av tidigare inlägg här i Ledarbloggen vill jag peka på en artikel i helgens Svenska Dagbladet. Ibland ger någon uttryck för precis vad man själv tycker, och det kan inte sägas bättre än så här. Hans-Åke Scherp, docent i pedagogik, har synpunkter på vad Björklund håller på med. Björklunds omöbleringar kan, enligt Scherp, bli en dyr historia. Läs mer i SvD!


Kommentarer
Postat av: Lärare

Scherp slår sig för bröstet med sin docenttitel från Karlstad och ser ner på majoren ("befälsföring"). Orden VETENSKAP och FORSKNING nämns dryga dussintalet gånger och Björklund angrips genomgående för att vara OVETENSKAPLIG! Scherp själv: "forskning visar tydligt att fokusering på betyg och prestation..."-REFERENSER??? Vidare:"Jag är vetenskaplig ledare i ett nätverk..." -VAD HETER DET? Vidare: "Enligt Sveriges kommuner och Landstings effektivitetsundersökning": -Är DETTA Scherps "FORSKNING"???

2008-03-24 @ 22:48:30
Postat av: Gymnasielärare

Det är dystert att en lärare inte förstår att en debattartikel i en morgontidining inte kan skrivas som en vetenskaplig avhandling - den skulle bli för tung och svårläst. Signatur lärare är dock mycket välkommen in på webbsidan www.pbs.kau.se, där det finns mycket att läsa bl a om hur hundratals lärare praktiserar ett annat sätt att hantera problem och lära än det Björklund har kommit på.

2008-03-25 @ 07:46:21
Postat av: alvar

signaturen lärare beter sig som en ligist då han skriker ut sin åsikt, precis som en del elever skriker på lektionerna.

2008-03-25 @ 08:37:31
Postat av: Fredrik Svensson

Håller med alvar och Gymnasielärare ! Varför VERSALER ? ha ha ha :-D

2008-03-25 @ 13:14:32
URL: http://www.fredrikbloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0