Konstrunda

image109 Konstrundan på Österlen fick i år ställas in pga snöoväder. En kortare tur gjorde vi dock under påskdagen, i Lunds östra kommundelar; först till Dörröd och betongträdgårdskonst och sedan till ett proppfullt Häckberga slott. Flera konstnärer ställde ut, bl a still-going-strong-Åke-Arenhill, 88 år, fotograferna Pierre-Jean Amar och Willy Ronis och, för mig, nya svenska konstnärscelebriteter såsom Claes Eklundh.

Det är välgörande att bara hänge sig åt skönhetsupplevelserna, åt det estetiska och inte tänka så mycket på att det är onyttigt, obegripligt och snuskigt dyrt. Bara ta in, kanske provoceras och kanske konfunderas eller bara bedåras.

Detta kan man göra i det stora (och dyra), men också i det lilla (och nästan gratis). På väg ut föll min blick på en lite skrift av svensk fotografis nestor, Christer Strömholm (sedan något år tyvärr död); 102 kloka ord. I denna lilla bok hittar man Christers samlade små reflektioner, texter med samma pregnans och subtilitet som hans fotografier. Några exempel:

"Genom att öva blir man bra på att öva.
Det borde vara lag på att läsa Nalle Puh.
Ha ingen brådska, var snabb istället.
Det är de som går vilse, som hittar de nya vägarna.
Hur underbart kan inte ett par nollor vara.
Var omöjlig!"

PS. För övrigt har jag ofta skönhetsupplevelser på hemmaplan, här sonens grafitti-inspirerade bild av vad som kan komma ur munnen på en människa.. underbara saker, om man vill! Ge någon beröm idag!

image111



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0