Gå och tänk positivt

image734 385 - 10 453 - 8 030 - 432 (sic) - 11 545 - 9 843 - 12 956!

Läste i DN idag (men det var söndagens sparade tidning; för idag kommer ingen tidning;D) om hjärndoktorn Nisse Simonsson, som föreläser om välbefinnande. Bland Nisses sju bästa råd för att må bra finner vi:

"Promenera mera! Alla genier har promenerat. Sätter man fart på sina stora muskler så öppnar man för kreativiteten."

Vidare pratar han mycket om att blockera sina negativa tankar; "lär känna igen dina negativa tankemönster du duschar dig med, och stoppa de negativa tankarna, titta inte på otäcka filmer - det får konsekvenser, sluta prata sjukdomar och undvik sjukskrivning". Tänk i stället på allt det du är nöjd med, allt som faktiskt fungerar och som gör dig glad. Ett skratt förlänger livet är inte bara ett uttryck, taget ur luften, det gäller i högsta grad! Det lönar sig att vara optimist, ca sju år, sägs det... "Positiva människor har bättre överlevnad efter en hjärtinfarkt t ex, de har bättre effekt av läkemedel och mindre ont efter en operation".

Nå väl, att kreativiteten ökar under en långpromenad stämmer i alla fall för mig, visst frigör det energi, på samma sätt som meditation. Likt ett mantra blir stegen, ett efter ett, något som får tankarna att färdas sina egna vägar, än hit, än dit, tämligen planlöst men snart mer fokuserat och i några fall föds en ny idé eller utvecklas en gammal.

Det sägs att om man håller ut i ca 30 dagar, är ståndaktig och går sina 10 000 steg, så är det snart ett behov vilket man inte kan vara utan. Och samtidigt ökar man mängden kreativa tankar. Jag tänker undersöka saken, både för kreativitens skull och för motionen. Den bästa motionen är den som blir av och stegräknaren kommer att vara fast förankrad i bältet under en tid framöver. Vem vet, jag kanske kommer att gå igång på riktigt ....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0