Ögonblick - Ögonblink - Ögonaböj

image16 I fortsättningen kommer Ledarbloggen att också publicera små ögonblicksbilder från skolvardagen, kalla dem "ögonblink" eller skånska "ögonaböj" (som betyder genast) för det är ungefär så jag menar; små händelser, värda att uppmärksamma som "viktiga delar för helheten", publicerade i bloggen utan betänketid.

Här om dagen hade jag anledning att återkomma till personer i skolans servicegrupp. Två av medarbetarna i städpersonalen hade dagen innan pratat med en av våra gäster och på ett fullständigt naturligt sätt tagit på sig rollen av värdar, berättat om skolan, olika rutiner och företeelser, som vore det deras eget. Det är en liten detalj i skolvardagen, men ett utmärkt exempel på hur viktig varje liten del i en skolas "anda" är. Det är mängden av sådana händelser som skapar en skola med just de kvaliteter vi strävar efter.

En stor eloge till dessa i skolans servicegrupp som ser sig, och som agerar, inte bara som städ- och bespisningspersonal med sina väl avgränsade arbetsuppgifter, utan också ikläder sig rollerna av vuxna förebilder,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0